Skip to Navigation

The Amazing Tesla Coil

Volim Teslu ali tih 45 minuta u školskoj klupi nisu mogli da budu veći smor. Fizika i čitav niz drugih predmeta su bili tako suvoparno predstavljeni da sam redovno dremala u poslednjoj klupi skrivajući se od pogleda učiteljice i moleći Boga da me ne prozove. Ne mogu da kažem da sam bila dobar djak. Čak ni u prvom razredu nisam bila odlična. Ono, dobra-vrlo dobra. I to jedva. Niti smrdi niti miriše :) I vidite, nije problem bio u meni, problem je bio u lošoj prezentaciji!

Da su moji profesori dodali barem malo duha u te njihove lekcije, možda bih se i zainteresovala za njihovu priču i barem jednom bila odlična :) Ali nisu, pa baš zbog toga pišem za svu smorenu decu u poslednjoj, prvoj i svim ostalim klupama, da im pokažem da čas fizike ne mora da bude totalna dosada.

The Amazing Tesla Coil

Američki Naučni Centar iz Orlanda je zaposlio tim dizajnera da napravi CD-ROM koji će na zabavan i interaktivan način da nauči decu o Nikoli Tesli. Pogledajte njihov sajt koji je pun interesantnih prezentacija o gradivu koje se teško uči.

Kreativno osmišljen Teslin CD-ROM nazvan The Amazing Tesla Coil je nagradjen prošle godine sa Communications Arts Interactive Annual nagradom. Projekat je nagradjen jer je uspešno prezentovao kompleksne informacije o Teslinim teorijama na zabavan i interaktivan način. Evo i kratkog primera (Flash 230kb) kako to izgleda.

Dakle sa razvojem tehnologije menja se i način na koji učimo što potencijalno povećava količinu znanja, a ako ništa drugo, uz zabavne lekcije broj dremljivih djaka u poslednjoj klupi će se definitivno smanjiti :)

By danijela on Feb 15, 2004 in

Comments

E, kada bi ovako nešto imali učenici u Srbiji. Gde bi nam bio kraj?